dimecres, 3 d’abril del 2024

PER LA RIBERA D'EBRE I LA TERRA ALTA

Avui voltarem per dues comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Començarem el nostre dia a Miravet, on anem directe al castell. Pugem amb cotxe per un carrer d'aquells on millor no trobar-se ningú de cara, però a dalt hi ha un bon aparcament. Fem la visita lliure al castell, que es visita ben ràpidament. El millor, les vistes sobre l'Ebre als seus peus.



Baixem després cap al poble, on anem caminant fins a la part més antiga, a vora de l'Ebre, un lloc ideal per seure a fer un cafè.

Seguim la nostra ruta i ara anem cap a Pinell de Brai, a visitar el celler modernista obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. No cal dir-hoen sortir, comprem una mica de vi.


Seguim la nostra ruta i anem cap al Santuari de la Fontcalda, on arribarem des de l'antiga estació de Prat de Compte. Aparquem i en lloc d'anar directament per la via verda i creuant els túnels, fem una mica de marrada, per arribar-nos fins a unes escultures que hi ha d'uns peus d'en Tàpies. Després seguim el nostre recorregut per passar a través d'unes gorges del riu de la Canaleta. Arribem al santuari, on hi ha bar i restaurant, i una zona de pícnic. De retorn ho fem per la via verda.




Per tornar cap a casa, ho fem creuant la Serra de Pàndols fins a Bot, per una carretera que no és apta si teniu vertigen. De Bot a Gandesa, i d'aquí cap a casa.