dijous, 27 d’agost del 2015

ENTRE LA TERRA ALTA I EL MATARRANYA

Avui anem cap al sud-oest del país, una de les zones més feréstegues i allunyades de les nostres contrades. Així que emprenem la marxa i cap allà que anem. Arribem a Gandesa i seguim direcció Horta de Sant Joan, i parem a Bot. Aquí farem la visita a Cal Menescal, on ens ensenyaran el seu celler, i també viatjarem en el temps mitjançant els estris i estances antigues, on ens explicaran una mica com es vivia abans. Feta la visita, molt interessant, farem un petit tast. Uns vins blancs i negres, un rosat, un vermut boníssim, un vi dolç encara més bo, i un vinagre que es pot beure com un 'xupito'. Després d'això, és clar, no podeu evitar fer una bona compra.



Cal Menescal - Bot

Seguim i anem cap a Horta de Sant Joan, on donem un tomb pel poble, ple de cases de pedra molt ben conservades, amb grans portalades, i alguna casa senyorial. Aquest poble és famós perquè hi va viure una temporada en Picasso, per prescripció mèdica. Hi ha un museu que podeu visitar. Nosaltres tenim gana i anem a dinar a l'Hotel Restaurant Miralles, un clàssic d'Horta.




Horta de Sant Joan

Un cop dinats seguim cap a Vall-de-roures, al Matarranya, que forma part de l'anomenada Franja. Aquí es parla català, tot i ser administrativament Aragó. Pugem a l'Església i al Castell, on s'hi accedeix per una llarga filera d'escales. Fem un cafè a la plaça del poble, i cap a casa, que per avui ja estem prou voltats.



Vallderoures