dijous, 18 de juliol del 2024

DE SANT PERE DE CASSERRES A RUPIT

Avui anem cap a Osona. Un cop som a Vic agafem la carretera que va cap a Roda de Ter, però abans d'arribar-hi ens desviem cap al Parador de Sau. Per una carretera en bon estat, però amb un bon nombre de corbes, arribem al parador. Però aquest no és el nostre objectiu, sinó que seguim per una carretera encara més estreta i més revirada fins al monestir de Sant Pere de Casserres. Un cop arribem a l'aparcament i traiem l'entrada hem de caminar una mica fins al monestir, que està situat en un meandre que fa el riu al pantà de Sau.





Un cop feta la visita al monestir tirem enrere, i ara sí que seguim cap a Roda de Ter, continuem fins a Cantonigròs i arribem al desviament de Rupit. L'agafem i deixem el cotxe en el gran pàrquing de l'entrada. Baixem i fem el tomb al poble, passem pel pont penjant i recorrem els seus carrers.





Com ja fa estona que voltem, tornem a la carretera i seguim encara més, fins a arribar al cim del port de Condreu, on hi ha el desviament del Santuari del Far, situat sobre un precipici amb vistes a Susqueda. Aquí fem parada a dinar abans de tornar.